رفاقت ۲۴ ساله با سردار سلیمانی تنها نصیب یکی دو نفر از یاران و همرزمان ایشان شده است اما این افراد هیچ وقت جایگاه سرباز و فرمانده بودن را از یاد نبردند.
فراخوان آثار هنری «یار سردار» با محوریت یار و همرزم سردار سلیمانی، شهید حاج حسین پورجعفری از بهمن ماه سال گذشته منتشر شد و هنرمندانی از سراسر کشور آثار خود را به این جشنواره ارسال کردند. در مراسمی در حوزه هنری برگزیدگان این رویداد فرهنگی هنری معرفی شدند.
در ابتدای این مراسم، حسین قرایی دبیر «یار سردار» در سخنانی گفت: همواره دنبال کارهایی میگردم که پشت میزی نیست. به نظرم آمد که کار شهید پورجعفری کار روی زمین ماندهای بود. ایشان بسیار مظلوم بوده و در همه کارهایی که به ایشان ختم میشود نیز مظلومیتی جدی وجود دارد. اگر شهید سلیمانی مظلوم است، شهید پورجعفری مظلوم مضاعف است.
وی اضافه کرد: باید دقت داشت که هر کدام از یاران و نزدیکان شهید سلیمانی که همراه با ایشان به شهادت رسیدند، سهمی در سپهر شهدایی دارند که البته در پرتو خورشیدی همچون حاج قاسم قرار گرفتهاند. از این روی بسیار مهم است که برای آنان کاری بکنیم. اخیراً خبردار شدم که یکی از دوستان کاری را برای شهید زمانینیا آغاز کرده است که بسیار مهم و خوب است.
قرایی با اشاره به آثار رسیده به این رویداد فرهنگی گفت: در این جشنواره ادبی، حدود 30 نفر با موضوع شهید پورجعفری شعر گفتند. البته این دوره از جشنواره دستگرمی بود و مطمئناً در دورههای بعدی با همت خوب شاعران، نویسندگان و دیگر هنرمندان رونق بسیار بهتری پیدا خواهد کرد.
در ادامه این مراسم، الهام نجمی شعری را خواند. این شعر براساس نامهای است که شهید سلیمانی قبل از شهادت خود به دوست و همرزم قدیمیاش نوشته است.
میان نامه نوشتی که من قرار تو بودم
چه چیز بهتر از اینکه همیشه یار تو بودم
رفیق، یار صمیمی، دو همزبان قدیمی
اگر که خوب عزیزم به اعتبار تو بودم
حریف خستگی و غصههای قلب نجیبت
همیشه همنفسات یا که غصهدار تو بودم
نشانی تو شدم ای نشانی روشنی عشق
هزار شکر رفیقم که پای کار تو بودم
تمام عمر کنارت میان جبهه و سنگر
زمانه دید مرا هم که از تبار تو بودم
همیشه چشم به راه و در انتظار شهادت
چه خوب عاقبتی شد که در کنار تو بودم
در بخش دیگری از این جلسه، مهدی همت، پسر سردار شهید همت صحبت کرد. او ضمن نقل خاطرهای از شهید پورجعفری گفت: خاطرم هست که چند سال پیش شهید سلیمانی به من زنگ زد و قرار شد که همدیگر را ببینم. قرارمان برای صبحانه بود و به همین دلیل کلهپاچهای خریدم و به دفتر شهید سلیمانی رفتم. وقتی که بساط صبحانه را پهن کردیم، حاج قاسم به شهید پورجعفری گفت که بیایید و کنار ما با هم صبحانه را بخوریم، اما ایشان عذرخواهی کرد و گفت همراه بقیه دوستان صبحانه میخورم. شهید سلیمانی که اشک در چشمانش جمع شده بود، درباره ادب و حیا شهید پورجعفری به من گفت: 24 سال است که همیشه همراه من است اما هنوز هم با من سر سفره نمینشیند. باید بگویم که تاکنون نمونهای از ادب و حیای این شهید والا مقام را ندیدهام.
وی اضافه کرد: حسین بهزاد درباره فرماندهان گردان لشکر 27 محمد رسول الله کتابهای متعددی نوشت و وقتی از او دلیل این موضوع را پرسیدم گفت میخواهم با بیان کرامات این فرماندهان گردان نشان بدهم که فرمانده آنان یعنی شهید همت چگونه بوده است. به نظرم در مورد شهید سلیمانی هم باید چنین کاری صورت گیرد. در حقیقت باید از کل به جزء برسیم. باید در ابتدا یاران حاج قاسم را بشناسیم و هر کدام را معرفی کنیم و از این دریچه به شهید سلیمانی نظر کنیم. مطمئناً خاطره و صحبت درباره این شهدا زیاد است.
عاطفه جوشقانیان شاعر دیگری بود که در این جلسه شعرخوانی کرد.
افتاده تن ستارهها در این راه
تا باز شود مسیر پابوسی ما
ای شام تو را به صبح خواهند رساند
یاران کنونی اباعبدالله
خودت سپاهی و سرباز و لشکرش بودی
میان معرکهها تیر آخرش بودی
بپاش گرمیات ای نور، سخت ایمان داشت
به مهر و عاطفه تایید باورش بودی
زلال و ساده و شفاف مثل آیینه
رفیق، یار صمیمی، برادرش بودی
همیشه مخزن الاسرار قصه سردار
گزاف نیست که تو نیم دیگرش بودی
چه وعدهها همه دادند و زیر آن زدهاند
چه قولها که ندادی و برسرش بودی
نخواست بیتو به سوی حسین پر بکشد
تویی که در همه جا یار و یاورش بودی
در این مراسم همچنین غلامعلی کویتیپور قطعهای را به صورت زنده خواند و محمدعلی پورجعفری فرزند شهید پورجعفری نیز به بیان خاطرهای از پدرش پرداخت.
مرتضی امیری اسفندقه، آخرین شاعری بود که در این جلسه شعرخوانی کرد. او پیش از شعرخوانی خود ضمن تحسین صدای غلام کویتیپور گفت: همه بخشهای مهم تاریخ در همه جوامع توسط هنر به نسلهای بعد منتقل کرده است. در میان هنرها، شعر، ادبیات، سینما و ... حضور داشتند اما صدا چیزی دیگری است. چه زیبا گفت حافظ که فرمود: «از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر، یادگاری که در این گنبد دوار بماند» شعر هر چه قدر هم که ناب باشد باز هم ناز صدا را میکشد.
وی یکی از سرودههای خود را به شهید سلیمانی تقدیم کرد. او قبل از خواندن شعر خود گفت: بسیار خوشحالم که توفیق رفاقت با شهید سلیمانی را پیدا کردم. با اینکه هر دو اهل کرمان هستیم هیچ وقت فکر نمیکردم که با ایشان رفاقت پیدا کنم، اما در بیت حضرت آقا با ایشان رفیق شدم.
در انتهای این مراسم، برگزیدگان این رویداد ادبی معرفی شدند.
فائزه زرافشان، رتبه اول
سمیه تورجی، رتبه دوم
مهرداد مهرابی، نفر سوم
الهام نجمی و عاطفه جوشقانیان، شایسته تقدیر