برای جمعآوری و کمک به مستمندان قدم برمیداشت به نوعی که هیچکس متوجه این امر نشود با شروع درگیریهای مسلحانه در کردستان حضور خود را اعلام و تا آخر با استقامت دوام آورد، با شروع جنگ تحمیلی و ابراز رشادتهای بینظیر به عنوان خلبان شاخص و فراملی شناخته شد.
15 آذرماه سالروز شهادت بزرگ مردی است که علاوه بر عشق و علاقه وافر به امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی، تلاشهای بسیاری برای تثبیت انقلاب انجام داد. تلاشهایی از جنس «اخلاص» که از همان روزهای ابتدایی انقلاب، عملیاتی شد و به مقابله با گروهکهای تجزیهطلب تبدیل شد.
15 آذرماه سالروز شهادت شهید خلبان احمد کشوری است؛ شهیدی که تا پای جان پای کار انقلاب ماند و نگذاشت در بُهبُهی جنگ، رژیم بعث عراق پیشروی جدی به خاک کشورمان داشته باشد.
ایشان به همراه سایر همکاران در هوانیروز با بالگردهای خود در همان روزهای آغازین جنگ شاهکاری را رغم زدند که علاوه بر کوبیدن مشت به دهان یاوهگوی صدام، یگانهای زرهی رژیم بعث را یکی پس از دیگری منهدم کردند. ناگفته نماند که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و رزمندههای دفاع مقدس، نیروی هوایی و هوانیروز بود که توانست در برابر ارتش تا به دندان مسلح رژیم بعث ایستادگی کنند و برای بازسازی نیروهای مردمی و زمینی زمان خرید.
سرهنگ خلبان حسین فلکپور از دوستان و همدورهای شهید کشوری که بیش از یکسال در کنار یکدیگر بودند، طی یادداشتی کوتاه به تخصصهای ایشان پرداخته و از دورههای آموزشی ایشان میگوید. متن کامل یادداشت وی به شرح زیر است:
شهید احمد کشوری همدوره پرواز بنده در سال 1352 با نام کلاس پروازی 52-1 بود. احمد در شهرستان فیروز کوه بدنیا آمده بود و تحصیلات خود را در کیاکلا به پایان رسانده بود.
ایشان بعد از دریافت مدرک دیپلم به آموزشگاه افسری پیوست و با درجه ستوان سومی فارغالتحصیل شد در همان زمان بنا به نیاز هوانیروز برای طی دوره خلبانی وارد هوانیروز و به مرکز آموزش هوانیروز اصفهان آمد. دوره آموزش پروازی خود را با هلیکوپتر 206 (جت رنجر) به مدت 110 ساعت طی کرد. تکمیل آموزش خلبانی را با هلیکوپتر UH-1H به مدت 100 ساعت با موفقیت به پایان رساند؛ تمام این آموزشها را با اساتید خلبان آمریکایی که در ایران حضور داشتند، انجام داد.
به علت ورزیده بودن و هوش سرشار برای دوره هلیکوپتر جنگی کبرا AH--1 j انتخاب شد دوره یاد شده با نمره قبولی بسیار عالی طی کرد.
* شهید کشوری علاقه وافری به اشعار مذهبی داشت
در دورانی که باهم مشغول دوره پروازی بودیم احمد علاقه خود را به نقاشی، خطاطی و هنرهای صنایع دستی نشان میداد در ضمن علاقه وافری به اشعار مذهبی داشت و به مناسبتهای مختلف از اشعار ایشان بهره میبردیم. حالا احمد یک خلبان مبتدی ولی بسیار ورزیده وارد میدان شده و به پایگاه رزمی هوانیروز کرمانشاه منتقل شد.
دورههای مختلف تاکتیک را یکی پس از دیگری با موفقیت طی کرد در طول این آموزشها، با روحیهای که داشت برای جمعآوری و کمک به مستمندان قدم برمیداشت به نوعی که هیچکس متوجه این امر نشود با شروع درگیریهای مسلحانه در کردستان حضور خود را اعلام و تا آخر با استقامت دوام آورد، با شروع جنگ تحمیلی و ابراز رشادتهای بینظیر به عنوان خلبان شاخص و فراملی شناخته شد.
سرانجام در روز 15 آذرماه 1359 در درگیری هوایی مورد اصابت موشک میگ های عراقی قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت که آروزی او بود نائل آمد.
روحش شاد و یادش پر رهرو وگرامی، جاودان باد